368.media

Справа Пивоварського: суд зняв арешт з рахунків групи TIS

Вищій антикорупційний суд вирішив зняти арешт з рахунків компанії з групи ТІС (TIS), котра за версією НАБУ та СБУ  отримала незаконну компенсацію у вигляді 50% ставки корабельного збору з суден у порту «Южний». Про це редакція 368.media   дізналася з відповідної ухвали суду.

За даними слідства, у липні 2015 року міністр Андрій Пивоварський та його заступник Володимир Шульмейстер забезпечили прийняття наказу, за яким корабельний збір із суден в морському порту «Південний» разом із ДП «АМПУ» почали стягувати й приватні компанії (у пропорції 50:50). Тоді як за законом стягнення такого збору є виключною прерогативою ДП як користувача акваторії порту, що належить державі. Слідство встановило, що наказ ухвалили без належного економічного обґрунтування і всупереч зауваженням департаменту економіки та фінансів Мінінфраструктури та ДП «АМПУ».

Преференції отримала група стивідорних компаній ТІС (TIS) Андрія Ставніцера, Олега Кутателадзе, Єгора Гребеннікова та росіянина з угорським громадянством Олексія Федоричева.

У квітні директор ТОВ «ТІС-Руда» Олександр Чебручан подав клопотання щодо скасування арешту з банківських рахунків компанії.  Повного тексту ухвали не опубліковано, проте вірогідно мова йде про блокування діяльності компанії.

ВАКС вирішив зняти арешт з усіх коштів, крім накладеного на суми корабельного збору. У компанії розблокували 7,22 млн доларів та 30 млн гривень на рахунках в «Укргазбанку» та 970 тис. доларів та 14,08 млн гривень у «Ощадбанку».

Exit mobile version