368.media

Посадовець КМДА, затриманий на хабарі, під час війни користується розкішними авто

Заступник директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА Максим Широков (колишній топ-посадовець АМПУ), якого затримали через вимагання хабарів в автоперевізників, під час війни оформив право користування на дві елітні автівки. Про це редакція 368.media  дізналася з його декларації.

У січні 2023 року під час війни Широков отримав право користування розкішні авто: Mercedes-Benz GLE 450  (2019) та Porsche Cayenne (2021). Першу машину надав Роман Мойсей, а другу – Олександр Ільїн. Останній пов’язаний з одеський ТОВ «ТТГ «Форвард», котре займається морськими перевезеннями.

Цікаво, що у Широкова в родині є непрацевлаштована дружина та двоє дітей. При цьому він отримав зарплатню на 1,6 млн гривень. Але офіційно Широков живе в селі Лиманка під Одесою. Мешкання у Києві він не вказав.
Але під час війни родина Широкових оформила на сина Ярослава дві квартири в Одесі. Так у листопаді 2022 року він отримав нерухомість у 56,66 кв. м за 1,08 млн гривень, а у лютому 2023 – 61,6 кв.м за 1,57 млн гривень.

Як ми казали, живе родина у селі Лиманка в будинку на 537,4 кв. м. Маєток та майно оформлені з травня 2023 року на Людмилу Левчук.

Виникає питання, як така велика кількість майна опинилася не у власності Широкова. По-перше, він ховає свої реальні статки від НАЗК, а по-друге – він вже є обвинуваченим у справі щодо недбалості при днопоглибленні порту «Южний».

Додамо, що на дружину посадовця Олександру оформлені три квартири та дві земельні ділянки. Також Широкови ховають своє майно у вигляді недобудов. Посадовець задекларував недобудований будинок на 11,1 кв, м, ще один на 76,75 кв. м, а також спортмайданчик на 133,24 кв. м та гараж на 60,58 кв. м.

Редакція 368.media   звертає увагу НАЗК та НАБУ на невідповідний доходам рівень життя посадовця.

Exit mobile version