368.media

У Харкові на хабарі у 150 тисяч доларів затримали робітницю податкової

Посадовця податкової Харківської області Тетяну Горбань затримали за вимагання хабаря в 150 тис. доларів. Про це повідомляє НАБУ (справа Nº52024000000000046).

Жінку викрили на підбурюванні до підкупу та проханні надати неправомірну вигоду. Упродовж січня – лютого 2024 року податківиця висловила прохання представнику ТОВ «Оушен Фудз» Сладченку О.В. надати їй хабаря за вчинення дій в інтересах низки товариств (ТОВ «Суші Продукт Плюс», ТОВ «Суші Продукт» та ТОВ «Йокатта Фудз»), зокрема під час проведення підпорядкованим їй відділом перевірки щодо правильності нарахування, повноти і своєчасності сплати податків і зборів.

Крім того, податківиця підбурила представника приватного товариства надати 55 тис. доларів керівнику головного управління ДПС у Харківській області Василю Гладченку, аби той ухвалив рішення про виключення товариства з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості, а також про реєстрацію зупинених податкових накладних цього ТОВ. Під час передачі 55 тис. доларів посадовицю викрили «на гарячому» та згодом повідомили їй про підозру.

Exit mobile version