368.media

У мережі обмінників «Фінод» анулювали ліцензію

НБУ повідомив, що анулював ліцензію ТОВ «Фінод» (Одеса), яке займається обміном валют.

За даними сайту компанії, вона має понад 400 обмінників у 16 областях країни. Ліцензії анульовано у зв’язку з невиконанням застосованого НБУ заходу впливу у вигляді зобов’язання вжити заходів для усунення порушення та причин, що сприяли вчиненню порушення.

За даними НБУ, у першому півріччі «Фінод» очолив перелік фінансових компаній за розміром виручки — 2 млрд 115,25 млн грн. Його чистий прибуток становив 61,96 млн гривень, витрати на оплату праці — 30,97 млн грн, активи — 1,06 млрд грн, зобов`язання — 0,92 млрд гривень, власний капітал — 0,14 млрд гривень.

На сайті компанії уточнюється, що її було створено 2012 року. Її статутний капітал становить 15 млн гривень.

«Фінод», крім цього, мав ліцензії на надання послуг факторингу, фінансового кредиту, фінансового лізингу, надання гарантій і порук, які також анульовано.

Нацбанк зазначив, що рішення про анулювання ліцензії комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 21 серпня.

За даними на сайті, 14,81% частка в компанії належить її директору Максиму Ткаленку, ще 85,19% — Олексію Штевніну.

Крім цього, НБУ анулював усі ліцензії ТОВ «ФК «Ріальто», якого він ще 10 липня позбавив ліцензії на надання коштів у позику, зокрема на умовах фінансового кредиту, за підсумками позапланової інспекційної перевірки з питань захисту прав споживачів фінансових послуг.

Exit mobile version