368.media

Заступнику голови НБУ Рожковій арештують банківські рахунки

Господарський суд Києва видав виконавчий документ на стягнення заборгованості з першого заступника голови Нацбанку Катерини Рожкової через справу Platinum Bank.

Інформація з Єдиного реєстру боржників повністю збігається з її даними − ПІБ та дата народження (27 квітня 1972 року). Номер виконавчого провадження 72392283, а стягнення провадитиме Відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстицій України.

Відомо, що Фонд гарантування вкладів фізосіб давно позивається до акціонерів і топ-менеджменту Платинум Банку, де Катерина Рожкова була одним із керівників до приходу до Нацбанку. А 12 червня 2023 року ФГВФО заявив про те, що виграв суперечку про стягнення у цій справі 1,48 млрд гривень.

Йшлося про солідарну відповідальність Рожкової, яка у 2014-2015 роках. Жінка була в.о. голови Platinum Bank, першого заступника голови банку Костянтина Смольського, екс-голови наглядової ради цього банку Григорія Гуртового та ін. Загальна сума відповідальності 1,48 млрд гривень.

Відкриття виконавчого провадження на Катерину Рожкову, про яке стало відомо, означає фактичний арешт її банківських рахунків. Рожкова могла підготуватися до майбутніх арештів та закрити свої банківські рахунки одразу після програшу Фонду гарантування 12 червня 2023 року. Однак єдиний рахунок, який вона навряд чи спромоглася закрити, — це зарплатний від НБУ, в якому працює.

Exit mobile version