368.media

Група компаній TIS виступила проти НАБУ у справі щодо портових зборів

Група компаній TIS, яка була головним бенефіціаром схеми по розподілу портових зборів у Южному. виступила проти НАБУ.

Нещодавно бюро повідомило про скасування Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури норм, щодо отримання приватними компаніями частини корабельних зборів АМПУ.

Міністерство надало роз’яснення, мотивуючи це рішення нестачею фінансування АМПУ під час війни. Вважаємо це рішення незаконним та маємо намір найближчим часом оскаржити його у суді. Ми – найбільші учасники галузі морських вантажоперевезень та найбільші інвестори у розвиток української інфраструктури – вкотре отримуємо надзвичайно вагому інформацію, що безпосередньо впливає на тисячі наших співробітників, не із прозорого діалогу з державою, не у рамках консультацій, а із соціальних мереж силового відомства. Це, проміж іншого, дає нам підстави вважати обґрунтування про брак коштів у АМПУ – фіктивним, а рішення міністерства продиктованим не інтересами галузі, а тиском силовиків. Позиція групи компаній

У TIS вважають, що скасування норм наказу про розщеплення корабельних зборів необгрунтованим, незаконним та шкідливим для стратегічної галузі економіки. Там пояснили, що частка корабельного збору, накопичувалась на цільовому рахунку для підтримання глибин у робочому та безпечному для судноплавства стані.

Нагадаємо, що НАБУ висунули підозри ексміністру інфраструктури Пивоварському та його заступнику Шульмейстеру через видання даного наказу для АМПУ.

Exit mobile version