368.media

Ексдиректор ДПЗКУ, який розтратив 60 млн доларів, уклав угоду зі слідством

Швайка и Вовчук

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з колишнім головою правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» Петром Вовчуком, якого обвинувачують у завдання понад 60 млн доларів збитків. Про це повідомляє САП.

Суд затвердив покарання для Вовчука у вигляді п’яти років позбавлення волі без конфіскації майна із забороною протягом 3 років обіймати певні посади та 17 тис. гривень штрафу. Йому встановили три роки іспитового строку.

Раніше Литва екстрадувала до України ексголову правління ДПЗКУ Петра Вовчука. У жовтні 2019 року його затримали у Вільнюсі.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, співвласник групи компаній «ТІС» (TIS) Олексій Федоричев та Вовчук організували корупційну схему, за якою зерно, що належало держкомпанії, через низку суб’єктів господарювання було поставлено в Саудівську Аравію. Постачання відбувалось на умовах післяплати, що не відповідало встановленим ринковим правилам. В результаті ДПЗКУ кошти не отримала.

Ще два фігуранти пішли на угоду зі слідством та сплатили збитки в сумі 60 тис. доларів. Бізнесмен Федоричев наразі перебуває у розшуку.

Exit mobile version