368.media

В Одесі та Вінниці податківці допомогали незаконному обігу цигарок

В Одесі та Вінниці викрили масштабну схему з продажу нелегальних цигарок, яка діяла по всій Україні. До оборудки причетні керівники податкової обласного рівня, які прикривали незаконний бізнес.

Як повідомляє ДБР, протиправну діяльність зловмисники розпочали з другої половини 2022 року. Керували схемою із продажу нелегального тютюну організатори з Одеси.

На Вінниччині функціонувало 27 точок із продажу контрафакту з фальшованою поміткою duty free. Сума від реалізації цигарок лише в одній області складала десятки мільйонів гривень щомісяця, а бюджети різних рівнів недоотримували мільйонні податки.

«Керівнику» продажу контрафакту на Вінниччині повідомили підозру у незаконному придбанні, зберіганні, збуті та транспортування з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК).

Крім того, досудове розслідування здійснюється за фактом зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. (ч. 2 ст. 364 КК).

Exit mobile version