368.media

Ексдиректора Ренійського порту не покарають за ухилення від сплати податків

На Одещині колишнього директора ДП «Ренійський морський торговий порт» Дмитра Володіна, котрий ухилився від сплати податків на понад 5 млн гривень, звільнили від покарання. Про це редакції 368.media   стало відомо з вироку Ренійського райсуду за ч.2 ст.212-1 КК.

Встановлено, в період з серпня 2019 року по вересень 2020 року Дмитро Володін ухилився від сплати єдиного внеску на загальнообовязкове державне соціальне страхування в сумі 5,07 млн гривень, спрямувавши кошти на погашення інших грошових зобовязань. При цьому, у вказаний період держпідприємство отримувало дохід від покупців робіт та послуг, а саме за користування залізничними коліями, забезпечення доступу до причалів, послуг зі зберігання, роботи буксира, орендної плати, послуг з перевалки вантажів тощо.

Окрім того, Володін як директор підприємства приймав рішення про купівлю різних товарів та послуг, у тому числі бензину, будівельних матеріалів, послуг з використання залізничних колій, використання мереж водовідведення, використання мереж електропостачання, оплати електроенергії тощо. Відтак, Володін мав змогу повністю погасити існуючу заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску у повному розмірі, проте оплату не здійснив.

В судовому засіданні Володін свою вину визнав повністю. Також він зазначив, що збиток спричиненій державі сплачено в повному обсязі.

Ренійський районний суд Одеської області за клопотанням сторони захисту закрив кримінальне провадження виправдавши Дмитра Володіна від звинувачень за за ч.2 ст.212-1 КК.

Exit mobile version