368.media

Суд відхилив скаргу ексголови НБУ щодо його міжнародного розшуку

Вищий антикорупційний суд відхилив скаргу захисників ексголови Національного банку України Кирила Шевченка, якого підозрюють у розкраданні коштів «Укргазбанку», про начебто ігнорування доказів його місцеперебування і легального перебування на лікуванні в Австрії. Про це редакції 368.media   стало відомо з матеріалів кримінальної справи.

У клопотанні захисника зазначається, протягом жовтня-листопада він неодноразово звертався до детективів  бюро із повідомленнями у яких зазначав про місцеперебування Кирила Шевченка у Республіці Австрія у Відні, де той проходить лікування.

Також Шевченко начебто знаходиться на консульському обліку у Посольстві України в Республіці Австрія. Втім, старший детектив НАБУ зазначив, що клопотання захисника було розглянуто у передбачений законом строк та 17 листопада винесено постанову про відмову у задоволені клопотання.

ВАКС своєю чергою наголосив, що бездіяльність у розумінні ст. 220 КПК полягає у нездійсненні передбачених процесуальних дій. Водночас детектив НАБУ в встановлений законом строк розглянув клопотання адвоката та надав відмову. Відтак, суд відхилив скаргу сторони захисту на бездіяльність детективів НАБУ.

Зазначимо, 24 жовтня НАБУ за фактами вчинення службовими особами АБ «Укргазбанк», у складі організованої групи, розтрати коштів цього банку, подало у розшук Кирила Шевченка, а також Дениса Чернишова та Олену Хмеленко. Водночас адвокат Шевченка стверджує, що той проживає у Відні, де проходить лікування.

Згідно з клопотанням адвоката будь-яке офіційне листування з Шевченком або вручення йому офіційної кореспонденції та документів протягом його перебування в Республіці Австрія має здійснюватися на віденську адресу: Відень, вул. Гонзагагассе, 4, А-1010.

Нагадаємо, що Шевченка бачили у віденському ресторані разом з розшукуваним екснардепом Олександром Грановським.

Exit mobile version