368.media

В Донецькій області міський голова ухилився від сплати податків на 10 млн гривень

В Донецькій області міський голова, котрий добровільно сприяв окупантам у здійсненні збройної агресії, ухилився від сплати податків на 10 млн гривень. Про це повідомляє БЕБ.

Порушником виявився член політичної партії «Опозиційна платформа — За життя». З 2020 року він працював на посаді міського голови.

В ході аналізу відомостей реєстрів прав власності на нерухоме майно встановлено, що протягом періоду 2018 та 2019 років порушник зареєстрував право власності на низку об’єктів нерухомого майна, а саме: житлові, нежитлові складські приміщення та земельні ділянки.

Загальний розмір витрат на придбання за середньо ринковими цінами об’єктів нерухомого майна складає понад 50 млн гривень, що в сотню разів перевищує офіційно отримані доходи протягом останніх десяти років. Такі дії свідчать про приховування від оподаткування фактичних доходів, ухилення від сплати податку та легалізацію грошових коштів шляхом придбання нерухомості.

Окрім того, порушник не здійснював подання за період 2011 — 2019 років податкових декларацій із зазначенням джерел отримання коштів, коштом яких здійснені операції з придбання об’єктів нерухомості та, відповідно, не здійснював нарахування та сплату податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Порушник в якості ФОП не зареєстрований. Ведеться розслідування по ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 212 КК.

Exit mobile version