368.media

В Одеській області виробник цигарок ухилився від сплати податку на 18,5 млн гривень

В Одеській області  викрили службових осіб товариства, що діє у сфері виготовлення тютюну та тютюнових виробів в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Як повідомляє БЕБ, У період 2020-2022 років працівники СГД здійснювали продаж тютюнових виробів власного виробництва за готівкові кошти, без відображення таких операцій в податковій та фінансовій звітності.

У результаті ухилення від сплати акцизного податку та податку на додану вартість підприємство завдало державі збитків на загальну суму понад 18,5 млн гривень.

Детективи при обшуках виявили та вилучили картонні упаковки для сигарет відомих торгових марок — 10 палет, папір для виробництва цигарок в рулонах — два палети, картонні коробки з речовиною схожою на тютюн — 250 ящиків. Загальна вага вилучених товарно-матеріальних цінностей становить близько 38 тонн (понад 20 тонн тютюну).

Орієнтовна вартість вилученого становить понад 10 млн гривень. Виявлені та вилучені під час згаданого обшуку ТМЦ визнано речовими доказами. Відкрита справа по ст. 204, ст. 212 КК.

Exit mobile version