368.media

Філія АМПУ у Чорноморську замовила ремонт суден у фігуранта справи НАБУ

Компанія «Марін тех сервіс», власник котрої фігурує у справі НАБУ щодо корупцію у порту «Южний», виграла підряд з ремонту та технічного обслуговування суден Чорноморського філіалу АМПУ майже на 5 млн гривень. Про це виданню 368.media стало відомо з інформації на порталі ProZorro.

Згідно з документацією Чорномоська філія ДП «АМПУ» замовила послуги з ремонту та технічного обслуговування плавзасобів з терміном виконання до 30 червня 2023 року. Участь у торгах взяли лише дві компанії, ТОВ «Альфа марин» та ТОВ «Марін тех сервіс», котрі не змінювали своїх пропозицій в ході аукціону. Відтак, остання перемогла з пропозицією 4,81 млн гривень, що лише на 1,66 % нижче очікуваної вартості.

ТОВ «Марін тех сервіс» протягом 2018-2019 років встигла підписати 5 договорів на 17,48 млн гривень з Південною філією ДП «АМПУ», згодом, починаючи з 2021 року компанія почала перемагати у тендерах Чорноморської філії ДП «АМПУ», підписавши з ними чотири договори на 14,4 млн гривень. У цей час керівником вказаних підрозділів був Максим Широков.

Варто зазначити, компанія-підрядник зареєстрована в Одесі у 2017 році та належить Олексію Булатову. Компанія володіє статутним капіталом лише 1 тисяча гривень. Ця людина була власником та керівником ТОВ «Електро Сервіс Індастрі». Ця компанія разом з десятком інших є фігурантами у справі НАБУ № 52017000000000592 щодо корупційних тендерів у Южному порту. Тоді підозри отримали перший заступник директора Роман Інде, а також менеджери та бізнесмени Олег Трайдакало, Микита Жеребцов та Ольга Шарапова. Слідство встановило, що Інде разом із колишнім заступником директора цього ж держпідприємства Олегом Трайдакалом та керівником приватної компанії Жеребцовим впродовж 2017-2018 років організували схему, через яку держпідприємство незаконно переплатило 47,5 млн грн при закупівлі товар. Обвинувальний акт мають скерувати у ВАКС в лютому наступного року.

Конкурентом Булатова на торгах була  «Альфа марин»,  зареєстрована у селищі Сухий Лиман у 2019 році та належить Наталії Онищенко. Статутний капітал компанії становить лише 10 тис.ч гривень. Компанія також регулярно перемагає у тендерах тих компаній, де керівником був чи залишається Максим Широков. Останній  раніше займав пост голови Південної філії АМПУ.  При ньому «Марін тех сервіс» підписала 5 договорів з Південною філією ДП «АМПУ» на суму 12 млн гривень, та два  договори з Чорноморською філією ДП «АМПУ» на суму 3,98 млн гривень.

Редакція 368.media  звертає увагу БЕБ на вказані махінації з боку посадовців АМПУ.

Exit mobile version