368.media

У «Альфа-Банку» планують ввести тимчасову адміністрацію

Тимчасова адміністрація Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) планує зайти до «Альфа-Банку» відразу ж після завершення роботи у банку «Січ». Про це пише ubr.ua.

В «Альфа-Банку» скоро буде тимчасова адміністрація. З Січі вона йде в Альфу. Джерело в НБУ

Раніше дружина власника Акакордбанку, посол України у США Оксана Маркарова закликала ліквідувати український «Альфа-Банк».

Нагадаємо, що Бюро економічної безпеки заявило про арешт товарних знаків компанії  «Альфа-груп» Михайла Фрідмана. Слідством встановлено, що торгові знаки раніше належали материнському банку у рф, а у 2021 році, з метою використання умов пільгового оподаткування були переоформлені на кіпрського нерезидента. За час, коли торгові знаки належали приватному банку з рф, за 3 роки їх використання український банк сплатив 1,4 млн грн. А вже після переоформлення прав на ці ж торгівельні знаки на офшорну компанію, величина ставки роялті для їх використання в Україні збільшилася у понад 1200 разів, що еквівалентно 16,4 млн доларів, кажуть у відомстві. Менш ніж за рік використання цих знаків приватний банк в Україні сплатив на адресу кіпрського нерезидента понад 248 млн гривень.

Exit mobile version