368.media

Бюро економічної безпеки рекомендує запровадити санкції проти компаній

Бюро економічної безпеки України вже визначило та погодило з відповідними державними органами 23 юридичні особи, пов’язані з рф та рб, які рекомендує включити до санкційного списку. Попередньо встановлена вартість активів цих компаній, які включені до списку БЕБ, складає понад 1 млрд гривень в тому числі понад 90 млн  готівкових коштів на банківських рахунках та 160 автомобілів на суму 220 млн  тощо.

До списку потрапили компанії-імпортери автомобільної продукції, скла, фармацевтичної продукції, оптовий постачальник палива, дорожньо-будівельна компанія, виробник побутової хімії тощо.

На розгляд Міжвідомчої робочої групи з питань реалізації державної санкційної політики вже направили  проект розпорядження уряду «Про внесення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Аналітики БЕБ дослідили структуру власності та фінансово-господарську діяльність зазначених компаній та встановили, що вони перебувають під контролем рф та рб, а також дійшли висновку, що їх діяльність забезпечує фінансування держав-агресорів, через сплату податків до бюджетів рф та рб. Це створює реальні та потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці, суверенітету та територіальній цілісності України. Після погодження переліку юридичних осіб Міжвідомчою робочою групою, список передадуть Кабінету міністрів  для скерування до Ради національної безпеки і оборони України задля застосування санкцій.

Exit mobile version