368.media

Сумський бізнесмен вів спільний бізнес з родичем із рф

Володимир Заєць вів спільний бізнес у Сумах з громадянином російської федерації Олександром Буяновим. Про це редакція 368.media   дізналася з аналізів державних реєстрів.

Мова йде про компанію «Ханзе Агрі Україна» з основними потужностями у Степанівці Сумскої області. Це потужне підприємство на аграрному ринку  країни. Але виявилось, що тут не обійшлося без російського сліду. Засновниками компанії офіційно вказані ТОВ «Сіейті» (6,5 млн гривень), Сергій та Володимир Зайці (13 и 32,5 млн гривень відповідно), а також якась Яна Буянова (13 млн гривень). Остання вказана як громадянка України, проте Opendatabot все одно маркує компанію як з власниками з рф на 24 лютого 2022 року. Чому ж так?

Ми з’ясували, що нещодавно замість Яни Буянової була інша людина. Мова йде про Олександра Буянова. Він має громадянство рф, про що вказано у державному реєстрі. Однак і це не все. Буянов також був головою ради директорів ТОВ «Сіейті»! В його довідці вказано, що увесь цей час він займав ТОП-посади у холдингу Володимира Зайця. Наші джерела доповідають, Буянов — чоловік дочки екснардепа. 

Протягом останнiх рокiв Буянов займав наступнi посади:

Всі ці компанії належать екснардепу. Після початку бойових дій Заєць з метою сховати зв’язки з громадянином рф зробив зміну бенефеціару компаній на дружину Буянова, котра працювала заступником голови правління з персоналу у  АТ «Технологія». Вона ж є дочкою Зайця. Таким чином, Заєць намагається уникнути уваги СБУ, ГБУ та БЕБ щодо можливого ухилення від сплати податків та фінансування тероризму. Редакція 368.media   звертає увагу правоохоронних органів на цю ситуацію. 

Также необхідно влаштувати перевірку щодо можливої наявності громадянства рф у самого Зайця, враховуючи його тісни зв’язки з Медведчуком.

Нагадуємо, що Державне бюро розслідувань здійснює розслідування у кримінальній справі №62019100000001141 про зловживання службовим становищем чиновників Державної фіскальної служби у відносинах з фірмами нардепа. За версією слідства, у 2019 році чиновники сприяли посадовим особам ТОВ «Агрофірма «Велес А», ТОВ «Велес-АГРО» та іншим у систематичному митному оформленні товарів невстановленого походження в режимі експорту без належного відображення операцій з податкової звітності, що спричинило за собою ненадходження до державного бюджету митних та податкових платежів.

Exit mobile version