368.media

НАБУ затримало директора департаменту Херсонської ОВА

НАБУ та САП затримали директора одного з департаментів Херсонської обласної військової адміністрації та засновника приватної фірми за підозрою у заволодінні понад 7,7 млн гривень. Про це повідомляють прес-служби органів.

Йдеться про директорку департаменту розвитку територій Херсонської ОВА Світлану Васіну та компанію ТОВ «Будівельні Технології Південь» (Балан Валентин та Балан Марина).

Детективи повідомили про підозру трьом особам у заволодінні коштами при наданні послуг з обстеження об’єктів, пошкоджених в Херсонській області внаслідок військової агресії рф. На сьогодні повідомлено про підозру 2 організаторам схеми – очільнику одного з департаментів Херсонської ОВА, власнику приватної компанії, а також виконавцю злочину – директору цієї приватної компанії.

У НАБУ розповіли, що, за даними слідства, очільник одного з департаментів Херсонської ОВА у змові з власником та керівником приватного товариства організували завищення вартості технічного обстеження 107 об’єктів соціальної інфраструктури (школи, лікарні тощо) у більше ніж 15 разів. Таким чином договір уклали на суму понад 9,9 млн грн, тоді як фактично надані послуги коштували 534 тисяч гривень. У результаті учасники схеми заволоділи коштами резервного фонду Кабінету міністрів на суму понад 7,7 млн грн.

Exit mobile version