368.media

НАБУ викрило організатора привласнення коштів при будівництві школи на Івано-Франківщині

НАБУ викрили особу, яку слідство вважає організатором заволодіння 14,8 млн грн, що були виділені на будівництво навчально-виховного комплексу у селі Чукалівка Івано-Франківської області у рамках програми «Велике будівництво». Про це повідомляють НАБУ та САП.

У 2021 році управління капітального будівництва в Івано-Франківській області за результатами відкритого конкурсу уклало договір ТОВ «Украгробуд-інвест» на будівництво шкільного закладу на загальну суму 45,6 млн гривень.

У вересні 2022 року, зважаючи на припинення діяльності управління, об’єкт будівництва передали до Івано-Франківської міської ради та провели коригування проєктно-кошторисної документації. Проте з’ясувалося, що договір на будівництво підписано з підконтрольною директору компанією, на рахунки якої було перераховано 33,6 млн гривень за виконані роботи, що начебто підтверджувались відповідною документацією. Утім слідством встановлено, що реально було виконано лише частину робіт і на рахунки компанії зайво перераховано понад 10 млн гривень, які у подальшому були легалізовані через низку підконтрольних організацій.

Наразі слідством встановлено причетність до вчинення цього злочину трьох осіб: організатора,  начальнику Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області Володимира Луніва та керівника приватної компанії ТОВ «Украгробуд-інвест» Андрія Джуса.

Дії організатора злочину кваліфіковано за ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК. Ексдиректору управління та директору будівельної компанії про підозру було повідомлено у вересні 2023 року. Їхні дії кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК.

Exit mobile version