368.media

НАБУ веде справу щодо схеми про страхування ДАП «Україна»

Національне антикорупційне бюро розслідує факт імовірного заволодіння коштами Державного авіаційного підприємства «Україна» під час сплати страхування повітряних суден у ПрАТ «Українська пожежно-страхова компанія». Про це йдеться в ухвалах ВАКС.

У межах цієї справи детективи НАБУ і прокурори САП досліджують можливе заволодіння коштами ДАП «Україна» під час сплати платежів за страхування літака Ан-74ТК-300Д і гелікоптера Мі-8МТВ-1 на суму майже 7 млн гривень.

Як встановило слідство, договір про страхування літака Ан-74 діяв до 19 квітня 2021 року та не продовжений на 2022 рік, але сплата за страхування була здійснена 31 січня 2022 року. Те саме стосується і страхування гелікоптера Мі-8, договір на який завершив дію 19 грудня 2021 року. Ревізією Державної аудиторської служби встановлено збитки ДАП «Україна» в сумі 11,74 млн гривень.

Детективи НАБУ провели обшук за місцем проживання голови правління ПрАТ «УПСК» Наталії Воробєй і члена правління компанії Олександра Лініченка, а також генерального директора ДАП «Україна» Анатолія Мазуренка. У них були вилучені мобільні телефони, на яких були листування з приводу обставин справи. Телефони визнані речовими доказами і на них накладено арешт.

Exit mobile version