368.media

НАБУ викрило посадовців «Укрзалізниці» на махінаціях з коштами

НАБУ і САП викрили на заволодінні грошовими коштами АТ «Укрзалізниця» організовану групу, до складу якої входили посадові особи УЗ, підприємці.

У 2018 році лідер групи, підприємець, вирішив встановити контроль над товарно-грошовими потоками АТ «Укрзалізниця». Для цього він звернувся до давніх знайомих з-поміж представників Уряду та за їх сприяння домігся призначення членів групи на керівні посади в УЗ.

У 2018-2021 роках посадові особи АТ «Укрзалізниця» на виконання вказівок лідера групи забезпечили перемогу підконтрольної йому компанії у тендері на закупівлю пневмоінструменту.

У межах досудового розслідування встановлено, що у 2018 році один із керівників організованої групи з метою заволодіння коштами товариства вирішив встановити контроль над товарно-грошовими потоками АТ «Укрзалізниця». За сприяння можновладних друзів, серед яких представники Уряду та правоохоронних органів, особа домоглася призначення членів групи на керівні посади в АТ «Укрзалізниця», що у подальшому забезпечило безперешкодну діяльність організованої групи. Так, підвладні керівнику ОГ посадові особи АТ «Укрзалізниця» забезпечили перемогу у тендері підконтрольного підприємства, створивши видимість її законності. У результаті протягом 2018-2020 років компанія-переможець тендеру поставляла Укрзалізниці пневмоінструмент за завищеною вартістю.

Як наслідок, Укрзалізниця переплатила 11,4 млн грн, якими заволоділи учасники ОГ та розпорядилися ними на власний розсуд.

Про підозру повідомили 9 особам:

— двом керівникам організованої групи;

— шістьом посадовцям АТ «Укрзалізниця»;

— бенефіціару ТОВ.

Exit mobile version