368.media

Екснардепа Пашинського підозрюють у привласненні палива на 967 млн гривень

Детективи НАБУ повідомили про підозру екснардепу  Сергію Пашинському та ще п’ятьом учасникам злочинної організації, які заволоділи нафтопродуктами на загальну суму 967 млн гривень, арештованими у справі власника так званої групи компаній «Східно-Європейська паливно-енергетична компанія» (СЄПЕК), який входив до злочинної організації, очолюваної колишнім президентом Віктором Януковичем.

Серед підозрюваних два організатори злочину:  підприємець, а також 4 співвиконавців: колишній директор державного підприємства; колишній заступник директора державного підприємства; менеджер державного підприємства; та керівник приватного товариства. Дії осіб кваліфіковано за ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191 КК.

У 2014 році рішенням суду накладено арешт на нафтопродукти, ввезені в Україну з порушенням законодавства. У межах досудового розслідування встановлено, що підприємець, діяльність якого повʼязана з реалізацією нафтових продуктів, та Пашинський з метою заволодіння цим арештованим майном розробили злочинну схему. Задля її реалізації особи залучили підконтрольних осіб, яких призначили на посади державного підприємства. Так, особи домоглися передачі державному підприємству, директор якого був заздалегідь призначений для участі у злочині, арештованих паливо-мастильних матеріалів. У подальшому ці паливо-мастильні матеріали були реалізовані за заниженими цінами підконтрольній організатору схеми компанії. Проте до державного бюджету жодних коштів так і не надійшло, оскільки компанія сплатила лише частину з них, але і ті були виведені на рахунки інших підконтрольних суб’єктів господарювання.

Exit mobile version