368.media

Дружина колишнього судді Аблова передала молодшому сину квартиру та 140 тисяч доларів

Суддівська родина Аблових з Одещини, котра фігурує у низці кримінальних проваджень, передала молодшому сину квартиру та 140 тисяч доларів. Про це редакція 368.media   дізналася з аналізу минулих декларацій Юлії Аблової.

Екссуддя Євгеній Аблов є фігурантом справи щодо створення злочинної організації з метою захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їхній роботі. У квітні 2023 Аблов, з лави підсудних ВАКС, подав заяву про відставку з посади судді.

Чоловік та його «цивільна» дружина – суддя Комінтернівського райсуду Одещини Юлія Аблова – виїхали з України та мешкають у Відні. При цьому, їхній старший син Іван Аблов арештований у цьому році за умисне вбивство.

Навіть офіційні доходи родини вражають. Хоча суддя Аблова не подала декларацію за 2022 рік, в наявності є документ попереднього року, але спочатку звернемося до ще старіших декларацій.

У 2016 році Аблоова працювала прокурором місцевої прокуратури №3 Одеської області. Тоді її  неповнолітній син  Матвій є власником 141-м квартири у Києві вартістю понад 5,8 млн гривень. Також у користуванні судді була квартира поблизу Французького бульвару Одеси площею 144 кв. м, записана у декларації на матір та свекруху судді. Сама Аблова володіла машиномісцем у тому ж будинку.

У 2012 році Аблова придбала нову Porsche Panamera 4. На її 20-річного сина Івана був оформлений високошвидкісний катер Brig Eagle 645 L вартістю близько 300 тис. гривень.

Окрім того, у листопаді 2016 року Аблова придбала квартиру площею 197 кв. м у новобудові бізнес-класу за адресою провулок Каркашадзе, 9 в Одесі. На матерів суддів Валентину Аблову та Світлану Воробйову записаний триповерховий котедж площею 274 кв. м. Сам же Євгеній Аблов, згідно з декларацією, жодним рухомим чи нерухомим майном не володіє.

За місяць до того одеську квартиру, оформлену на матір та свекруху, за договором купівлі-продажу переписали на сина Матвія. Тоді журналісти вказували6 що у своїх деклараціях ні Юлія, ні Євгеній Аблови не вписують один одного як чоловіка або дружину.

Також 12 жовтня 2016 року обоє суддів подали електронні декларації про суттєві  зміни в матеріальному положенні. Згідно з ними, кожен отримав по 1,5 млн гривень грошових подарунків від матерів.

Впродовж 2021 року квартиру на Каркашадзе в Одесі за 4 млн гривень переоформили на Матвія Аблова. Так ж доля чекала й квартиру в місті за 2,7 млн гривень. За собою Аблова залишила паркомісце вартістю 98,5 тис. гривень.

Старший син Іван Аблов за декларацією нібито орендував відокремлену частину квартири (100/141,5 кв. м) у Неля Кузнєцової.

Аблова на праві безоплатного користування їздила за кермом Toyota Land Cruiser 200 (2017) за 1,8 млн гривень, котра була оформлена на Івана Аблова.

Її чоловік Євгеній Аблов також користувався Toyota Camry (2019) безкоштовно за договором фінансового лізингу з ТОВ «УЛФ-ФІНАНС».

За 2021 Аблова задекларувала 799 тис. гривень зарплати, а її «чоловік» – 1,35 млн гривень. Син пари Ілля Аблов задекларував тоді 31 тис. гривень як дохід у ТОВ «Юридична компанія «Аблов та партнери». Цікаво, що ліквідували компанію на початку 2022 року.

Аблова також вказала, що володіє 30 тис. доларів та 300 тис. гривень готівкою, а її син Матвій має 140 тис. доларів. Ще 6 млн гривень мав Євгеній Аблов.

НАЗК досі не зробило перевірку майна суддівської пари та не звернулося до НАБУ з вимогою розслідувати походження цих активів.

Exit mobile version