368.media

Міністерство юстиції вимагає конфіскувати цінні активи 1xBet в Україні

Міністерство юстиції подало до ВАКС позов про застосування санкції у виді стягнення активів в дохід держави. Бюро просить застосувати санкцію до ТОВ «Роял пей» та стягнути в бюджет України цінні папери та кошти на загальну суму понад 1,8 млрд гривень.

Працівники ДБР встановили зв’язок компанії SIA ROYAL PAY EUROPE із російським букмекером 1xBet, представленого в Україні ТОВ «Твоя беттінгова компанія». Наразі указом президента   уведено в дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» до  фірми строком 5 років.

Слідчі ДБР  здійснюють досудове розслідування у межах відповідного кримінального провадження за ч. 4 ст. 110-2 (Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України), ч. 4, 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) КК.

До ТОВ «Твоя беттінгова компанія» запроваджено санкції строком 50 років. Також підтверджено, що на українських банківських рахунках SIA ROYAL PAY EUROPE знаходяться кошти російського капіталу на загальну суму понад 1,8 мільярда у гривневому еквіваленті.

На підставі ухвал суду накладено арешти на ці кошти, які ДБР влітку цього року передало в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. На цей час процентний дохід від управління цими активами, розміщеним на депозиті в державній банківській установі, становить майже 43 млн гривень. Однак цього недостатньо для фінансування потреб держави в умовах російської агресії.

ДБР у межах чинного законодавства, ініціювало 100 % стягнення активів у дохід держави відповідно до норм закону «Про санкції».

Exit mobile version