368.media

На Кіровоградщини лісники організували корупційну схему

Майстер лісу Кропивницького лісництва філії «Долинське лісове господарство» ДСГП «Ліси України» організував протиправну схему вирубки дерев на ввіреній ділянці лісу. Про це повідомляє ДБР.

За даними слідства, майстер лісу залучив підлеглого та двох цивільних до незаконної вирубки дерев. Посадовець підробляв лісорубні квитки та вирубував зі спільником дерева під виглядом санітарної чистки.

Вивозити деревину лісникам допомагали двоє цивільних подільників. Надалі ділки продавали деревину мешканцям Кіровоградської області, а заробіток ділили між собою.

Зловмисники встигли зрубати понад тисячу дерев різних порід, зокрема дубів, беріз, кленів, чим завдали державі збитків на суму понад півмільйона гривень.

Для її реалізації вступив у злочинну змогу з лісничим філії цього лісогосподарства та залучив ще двох осіб. Вони не працювали у лісництві, але мали техніку для вивозу деревини.

Підозрювані вирубували насадження під виглядом санітарної чистки території. У подальшому деревину продавали місцевим мешканцям.

З метою легалізації незаконної вирубки лісу учасники групи підробляли товарно-транспортні накладні та вносили недостовірні дані до лісорубних квитків.

За пів року протиправної діяльності вони вирубали понад тисячу дерев. Організатору та трьом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у привласненні майна (ч. 5 ст. 191 КК).

Exit mobile version