368.media

Чернівецькі митники незаконно пропустили з Румунії цигарки вартістю 42 млн гривень

Повідомлено про підозру службовцям Чернівецької митниці за пропуск контрабанди електронних цигарок на понад 42 млн гривень. Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

За даними слідства, працівники митного посту без належного митного оформлення та внесення відомостей про вантаж до інформаційної бази пропустили в Україну транспортні засоби. Таким чином 168 тисяч. електронних цигарок заїхали з Румунії і по дорозі до кордону десь «загубилися». Своїми діями митники сприяли незаконному ввезенню в Україну підакцизної продукції, внаслідок чого було завдано збитків у якості несплати обовʼязкових платежів на суму в 42 млн гривень. На підставі зібраних доказів двом головним державним інспекторам митного посту Чернівецької митниці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 365  КК (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

За даними джерел, підозрюваними стали: старший зміни – це Бажура Олег Миколайович, П/П «Красноїльськ». Інспектор – Лазарук О.

Exit mobile version