368.media

Справу щодо розтрати коштів «Украероруху» у Platinum Bank передали до суду

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього першого заступника директора державного підприємства «Обслуговування повітряного руху України» (ДП «Украерорух») Ігоря Касьяненка та заступника директора ДП Сергія Гомболевського у завданні 160 млн гривень збитків.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу про 160 млн грн збитків «Украероруху». За даними слідства, у 2016 році тодішні перший заступник Касьяненко та заступник директора ДП Гомболевський, проігнорувавши наказ очільника «Украероруху» Дмитра Бабейчука і застереження Міністерства інфраструктури, продовжили здійснювати платежі через проблемний ПАТ «Платинум Банк» (Platinum Bank олигархів Бориса Кауфмана і Олександра Боруховича-Грановського).

Вони також не вивели кошти держпідприємства з рахунків. Тож, коли невдовзі банк визнали банкрутом, держпідприємство втратило свої грошові активи. Таким чином дії експосадовців «Украероруху» призвели до завдання 160 млн гривень збитків.

Exit mobile version