368.media

В Одеській музичній академії створили фейковий факультет

В Одеській музичній академії створили фейковий факультет для виплати зарплатні декану. Про це редакція 368.media   дізналася з повідомлення Держаудитслужби.

Аудиторами встановлено, що в академії було створено факультет заочної та магістерської підготовки, який не об’єднує жодної кафедри та лабораторії (що є порушенням закону «Про вищу освіту»).

В 2019 році на цю посаду обрали Наталію Язикову. В теперішній час продовжує роботу на кафедрі загального та спеціалізованого фортепіано на посаді доцента, відповідна за роботу зі студентами кафедри сольного співу.

Також в академії також з порушенням законодавства та понад встановлений ліміт було виплачено на півмільйона гривень стипендій студентам денної форми, які навчалися за державним замовленням, а в окремих випадках безпідставно виплачувалися стипендії у завищеному розмірі.

Розмір виявлених порушень склав 2,33 млн гривень.  На шістьох відповідальних посадових осіб навчального закладу складені протоколи щодо притягнення до адміністративної відповідальності відповідно
до КУпАП.

Exit mobile version