368.media

На Миколаївщині видобувній компаній заборонили роботу через російського власника

Миколаївський окружний адміністративний суд задовольнив позов Державної служби геології та надр України, яким Держгеонадра просили анулювати спеціальний дозвіл №4120 на видобування граніту родовища Трикратненське, який належить ТОВ «Вознесенська торгово-промислова компанія» (ВТПК). Про це пише портал nadra із посиланням на рішення суду.

Позовні вимоги про анулювання спецдозволу в Держгеонадрах обґрунтували тим, що кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Вознесенська торгово-промислова компанія» є громадянин російської федерації.  За даними Opendatabot, громадянином РФ є Абдулаєв Казбек Абусолтович, який проживає в Україні  (Одеса) і контролює 30% капіталу ВТПК (через ТОВ «Агрофірма Амагро»). Іншим кінцевим бенефіціарним власником ВТПК вказано Арташ Марину (Вознесенськ).

Нагадаємо, нещодавно до санкційного списку Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) потрапили двоє власників українських видобувних компаній: Сергій Кабаргін (опосередковано контролює 26,89% АТ «Кіровоградське рудоуправління») і Юрій Гончаров (володіє 50% капіталу ТОВ «Кострижівський Комбінат Будівельних Матеріалів»). Обидва є громадянами РФ. До Сергія Кабаргіна НЕ застосовано санкцію у вигляді «анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, одержання (наявність) яких є умовою для здійснення певного виду діяльності, зокрема, анулювання чи зупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами», яку застосовано до Юрія Гончарова.

Exit mobile version