368.media

Юрисконсульта алкогольного холдингу Черняка підозрюють у пособництві росіянам

Провідного юрисконсульта ТОВ «Глобал спірітс  Європа», який входить у групу бізнесмена Євгена Черняка з Запоріжжя, підозрюють у пособництві державі-агресору (росії). Про це редакція 368.media   дізналася з кримінального провадження №42022110000000475 за ч.2 ст. 28 ч.1 ст. 111-2 КК.

Справа також розслідуються за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110-2, ч. 2 ст. 111 КК. За даними слідства, юрисконсульт у складі групи особі брав участь у фінансуванні бюджету рф.

Правоохоронці встановили, що ТОВ «Глобал спірітс груп» зареєстровано 4 січня 2019 року кіпрською компанією «Глобал спірітс АМГ Європа лтд». Р

Кіпрська компанія AMG-77 Investment Ltd володіє також іншими кіпрськими компаніями Oxford AMG-77 Ltd та MSD Marketing System Distribution Ltd, під контролем яких знаходились компанії, що ліцензували випуск горілчаних виробів на території рф, а саме ООО «Родник и К», яка є частиною Global Spirits russia (у 2022 змінила назву на «Традиції успіху»), володіє ТМ «Шустовъ» і «Мороша»; ООО «Торговый дом «Мегаполис» — дистриб’юторська компанія, яка є частиною Global Spirits russia/Традиції успіху; ООО «Русский Север» — юридична особа заводу у Вологді, до квітня 2022 власники — Oxford AMG-77 Ltd (99%) та Торговельний Дім «Мегаполіс» (1%); АО «Феодосийский завод коньяков и вин», що входить до активів Global Spirits у рф.

ТОВ «Глобал спірітс груп» зареєстровано 4 січня 2019 року кіпрською компанією «Глобал спірітс АМГ Європа лтд».

Разом з тим, кіпрська компанія AMG-77 Investment Ltd володіє також іншими кіпрськими компаніями Oxford AMG-77 Ltd та MSD Marketing System Distribution Ltd, під контролем яких знаходились компанії, що ліцензували випуск горілчаних виробів на території рф, а саме ООО «Родник и К», яка є частиною Global Spirits russia (у 2022 змінила назву на «Традиції успіху»), володіє ТМ «Шустовъ» і «Мороша»; ООО «Торговый дом «Мегаполис» — дистриб’юторська компанія, яка є частиною Global Spirits russia/Традиції успіху; ООО «Русский Север» — юридична особа заводу у Вологді, до квітня 2022 власники — Oxford AMG-77 Ltd (99%) та Торговельний Дім «Мегаполіс» (1%); АО «Феодосийский завод коньяков и вин», що входить до активів Global Spirits у рф.

Усі ці компанії відповідали за виробництво та дистрибуцію алкогольних напоїв Global Spirits у рф після 2014 року.

У грудні 2016 року холдинг Global Spirits AMG-77 (Кіпр) вийшов зі складу акціонерів компанії Oxford AMG-77 Limited, а замість неї 100% акціонером стала компанія MSD Marketing System Distribution Ltd. Дана інформація підтверджується із Cyprus Registrar of Companies. Таким чином,з 2016 року «Родник и К» не входить в склад холдингу Global Spirits, а знаходиться у власності компанії Oxford AMG-77 Limited, якою володіє MSD Marketing System Distribution Ltd.

Крім цього, до 2016 року холдинг Global Spirits AMG-77 володів 100% статутного капіталу компанії Oxford AMG-77 ltd, яка  володіла 99% статутного капіталу ООО «Русский Север» (рф). 01.12.2016 холдинг Global Spirits AMG-77 (Кіпр) вийшов із складу акціонерів компанії Oxford AMG-77 ltd (Кіпр), і 100% акціонером компанії Oxford AMG-77 Limited (Кіпр) стала компанія MSD Marketing System Distribution Ltd. Дана інформація підтверджується із Cyprus Registrar of Companies. Таким чином, з 01.12.2016 ООО «Русский Север» (рф) не входить в склад холдингу Global Spirits, а знаходиться у власності компанії Oxford AMG-77 ltd, якою володіє компанія MSD Marketing System Distribution, кінцевим бенефіціаром якої є громадянин України та Держави Ізраїль. Аналогічна структура власності була і в ООО «Стандарт качества».

Юридична особа, яка зареєструвала ТМ «Шустов» в росії називається GSH Trademarks ltd, компанія також володіє правами на ТМ “Хортиця” в Україні. У 2007 році власником офшору була кіпрська Oxford Amg-77 Limited, станом на лютий 2023 – Global Spirits Amg Europe ltd. При цьому Global Spirits Amg Europe Ltd з 2021 володіє реєстрант Signa Consulting Trust Reg, у 2020-му володів Євген Черняк. Ба більше, Global Spirits Amg Europe ltd володіє українською ТОВ “Глобал спірітс груп”.

Після початку війни юрисконсульт та фактичний власник бізнесу, будучи обізнаним про настання негативних наслідків через ведення бізнесу на території держави-агресора, діючи умисно, вступивши у попередню змову з фінансовим та комерційним директорами холдингу у невстановлений час та невстановлений спосіб здійснили перереєстрацію російських компаній на довірену особу громадянина рф Олександра Беспалова. Беспалов був головою правління АО “Феодосийский завод коньяков и вин” ще у 2020 році. Водночас він, ймовірно, працював в ООО “Торговый Дом “Мегаполис”. Іншими словами, ймовірно Беспалов був менеджером кількох компаній, що належали кіпрській компанії, яка вже належала родині Черняків.

У червні 2022 року, лише через місяць після “горілчаної угоди року”, юрособа яка може належати до української групи Global Spirits реєструє ТМ “Шустов” на території рф, а отже, компанія схоже продовжує бути присутньою на ринку рф.

Юридична особа, яка зареєструвала ТМ «Шустов» в росії називається GSH Trademarks ltd, компанія також володіє правами на ТМ “Хортиця” в Україні. У 2007-му власником GSH Trademarks ltd була кіпрська Oxford Amg-77 Limited, станом на лютий 2023 – Global Spirits Amg Europe ltd. При цьому Global Spirits Amg Europe Ltd з 2021 володіє реєстрант Signa Consulting Trust Reg, у 2020-му володів Євген Черняк. Ба більше, Global Spirits Amg Europe ltd володіє українською ТОВ “Глобал спірітс груп”.

Російські компанії сплатили до бюджету агресора 1,54 млрд рублів. Наразі ТОВ «Глобал спірітс  Європа» оформлено на громадянку Казахстану Оксану Скоріну (Братякову).

Представники Черняка раніше вказували, що , що російські компанії «Мегаполис», «Родник и К», «Русский Север» не належать GLOBAL SPIRITS з 2014 року. Відповідно до цієї заяви – Євген Черняк не має жодного стосунку до перелічених компаній. При цьому зазначено, що Черняк з 2014 року регулярно займається волонтерством та благодійністю для підтримки українців, які постраждали від війни.  Також наводиться лист про вихід з російського ринку. У ньому йдеться, що група компаній GLOBAL SPIRITS має «проукраїнську позицію», через що потрапила під санкції рф.

 

 

 

 

Exit mobile version