368.media

Влада Києва витратить 52 млн гривень на ремонт госпіталю за завищеними цінами

КНП «Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни» Київської міськради за результатами тендеру замовив ТОВ «Альфа індастріал констракшн» ремонт будівлі за 52 млн гривень. Про це повідомляють «Наші гроші».

Роботи повинні виконати до кінця 2024 року. Для участі у тендері учасники закупівлі повинні в період уточнень виїхати на об’єкт, щоб ознайомитися з проектно-кошторисною документацією, визначити детальний об’єм та умови виконання робіт. Після цього скласти та надати у складі пропозиції Акт огляду об’єкта в довільній формі за підписом представника учасника та замовника.

Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов. Кошторисні ціни будматеріалів завищені у кілька разів.

Наприклад, моноблок ВЕЛЛЕЗн 120-200 врахували по 83 274 грн/шт. Такий моноблок продається в інтернет магазинах Rozetka, Ohrana та Triniti-SB по 30 876 грн/шт. Тобто у кошторисі майже втричі дорожче.

ІР-відеокамери Hikvision DS-2CD1121-I(F) включили по 5 832 грн/шт. Магазини «Відеокомплект» та «Bezpeka Veritas» продають їх по 2 679 грн/шт, що вдвічі дешевше. «Епіцентр» пропонує такі камери по 2 233 грн/шт.

Директором «Київського міського клінічного госпіталю ветеранів війни» є Борис Борисов, уповноваженою особою – Олена Пономарьова. Департамент охорони здоров’я КМДА очолює Валентина Гінзбург.

Директором та власником «Альфа індастріал констракшн» є Юрій Неборак. За даними «Гроші. Інформатор», у 2010-2020 роках Неборак був фізичною особою-підприємцем з профілем на обслуговування систем безпеки. У 2020 році Неборак деякий час працював державним інспектором в Офісі великих платників податків Державної податкової служби України.

А ще у 2010-2013 роках він був співзасновником фірми «Технології безпеки «Триггер» разом з Анатолієм Кобилянським. Останній був у 2010-2014 років помічником народних депутатів Владислава Забарського та Ярослава Москаленка (2012-2014) від Партії регіонів. Очолюване Кобилянським формування «Делліт» охороняло резиденцію Віктора Януковича «Межигір’я», особисто він отримував готівку для виплат охоронцям.

З жовтня 2022 року фірма натендерила 87 млн гривень, найбільше в Київзеленбуду.

Нагадаємо, раніше цього року госпіталь ветеранів віддав ТОВ «Абсолют клімат» підряди на свій ремонт на 1,36 млрд гривень. Ціни будматеріалів у цих контрактах також були завищені у кілька разів.

Exit mobile version