368.media

НАБУ викрило злочинну організацію на Волинській митниці

Детективи НАБУ викрили та припинили діяльність злочинної організації на Волинській митниці, члени якої забезпечували незаконну мінімізацію митних платежів у зоні діяльності митниці, чим завдали державі збитків на суму понад 475 млн гривень.

Встановлено, що впродовж 2018-2019 років учасники злочинної організації здійснювали незаконне переміщення через міжнародний пункт пропуску «Ягодин» високоліквідних товарів (мобільних телефонів, комп’ютерної техніки, одягу відомих виробників тощо) за значно меншою вартістю. Службовці митниці для приховання злочину забезпечували митне оформлення цих товарів, складали підроблені акти про проведення митних оглядів, вносили до автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор» неправдиву інформацію та умисно не вчиняли дій щодо припинення злочинної схеми.

П’яти членам злочинної організації висунуто підозри за ч. 1 ст. 255; ч.2, 3 ст. 212; ч. 2 ст. 364; ч. 1 ст. 366 КК, в залежності від ролі кожного з підозрюваних у вчиненні злочинів.

Крім того, за ч. 2 ст. 364; ч. 1 ст. 366 ККповідомлено про підозру ще п’яти працівникам митниці, які зловживаючи службовим становищем, діючи з метою отримання неправомірної вигоди третіми особами, не забезпечували проведення належних митних процедур, що дозволяло учасникам злочинної організації ввозити товари не сплачуючи встановлені законом платежів.

Exit mobile version