368.media

Ексзаступники міністра оборони висунули підозру у розтраті на закупівлі бронежилетів

Колишньому заступнику Міністра оборони  В’ячеславу Шаповалову висунули підозру за фактом розтрати державних коштів та перешкоджання законній діяльності ЗСУ (ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 114-1 КК). Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Посадовець за попередньою змовою зі своїм підлеглим – т.в.о. директора департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони в червні 2022 року створили умови для придбання військового майна без проведення його випробовування у лабораторних умовах, а лише поверхнево – за його зовнішнім виглядом.

Ця спрощена форма прийняття військового майна у подальшому була використана для укладення контрактів з турецьким підприємством на постачання неякісної зимової форми військового одягу: курток та штанів вітровологозахисних для військовослужбовців ЗСУ, які не відповідали технічним умовам, на загальну суму близько 1 мільярда гривень. В результаті виконання умов контрактів державні кошти в особливо великих розмірах були перераховані на рахунки турецької фірми, а для потреб ЗСУ поставлено неякісну форму.

Через цей протиправний механізм розтрати державних коштів, зазначене неякісне майно було поставлено на облік та видане у війська. Це позбавило Міноборони можливості вжити повноцінних заходів представницького характеру до ненадійних представників щодо відшкодування заподіяних збитків у повному обсязі в результаті такої поставки.

 

 

Exit mobile version