368.media

У Чернігові на корупції викрили голову управління Держгеокадастру

Начальниці головного управління Держгеокадастру в Чернігівській області, яка дозволила незаконну приватизацію понад 60 га землі сільськогосподарського призначення, висунули підозру. Про це повідомляє ДБР.

Схема була реалізована у 2019-2020 роках, після внесенням змін до земельного законодавства. Посадовиця незаконно оформила документи щодо безоплатної приватизації земельних ділянок на підставних осіб. Причому земельні ділянки «надавались» малозабезпеченим по декілька разів, хоч це і заборонено законодавством. Таким чином незаконно було роздано близько 60 га державних земель.

Наразі на ці ділянки накладено арешт та ініційовано питання щодо їх повернення у державну власність.

Посадовиці повідомлено про підозру у службовій недбалості, що призвела до виведення з державної власності земель сільськогосподарського призначення (ч. 2 ст. 367 КК).

Нагадаємо, що раніше ДБР вже викрило одного з керівників Держгеокадастру на незаконній видачі 11 земельних ділянок майже на 3 млн гривень.

Також було викрито ще одну керівницю Держгеокадастру на Чернігівщині на зловживаннях зі землею.

Мова йде про в.о. керівника управлінні Надію Чіпак. Як писали ЗМІ, її вже затримували при спробі дати хабаря у п’ять тисяч доларів слідчому ДБР у вересні 2021 року за закриття кримінального провадження щодо неї.

Exit mobile version