368.media

Ексдиректора «Укртелефільму» засудили до 5 років

Колегія суддів ВАКС оголосила вирок, яким колишнього керівника ДП «Укртелефільм» Віктора Підлісного та директора приватного підприємства визнано винуватими у продажі майнових прав на нерухомість державного підприємства, що завдало понад 67,73 млн гривень збитків.

Як повідомляє САП,  за вироком суду екскерівника «Укртелефільму» визнано винуватим за ч. 4 ст. 358 та ч. 2 ст. 364 КК та призначено покарання у виді п’яти років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком на три роки, зі штрафом у розмірі 17 тис. гривень.

Директора підприємства визнано винуватим за ч. 4 ст. 358, ч. 5 ст. 27, ч .2 ст. 364, ч. 3 ст. 209 КК.  За вироком суду йому призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком на три роки, зі штрафом у розмірі 17 тис. гривень та конфіскацією половини належного йому на праві власності майна.

Справа щодо їх спільників, а саме колишніх посадовців «Укртелефільму» та Держкомтелерадіо, а також двох представників комерційних структур, слухається у ВАКС.

Нагадаємо, що Підлісний у змові з Олександрой Гудзь, Ярославом Кургуном та Василем Заверховським відчужив на користь компанії «Лодокс» майнові права на 67 об’єктів нерухомого майна в Києві (24 квартири загальною площею 2704 кв. м, 7 нежитлових приміщень і 36 паркомісць) за всього лише 14,5 млн гривень. У той час як за інформацією від бухгалтерії Укртелефільму, зазначені майнові права на квартири і 7 нежитлових приміщень оцінені в майже 42,55 млн гривень, а це без 36 паркомісць.

Раніше ВАКС вирішив заочно судити Ярослава Кургуна. Як вказується в ухвалі, чоловік перебуває в Італії. У січні 2021 року його затримували за запитом України. Втім рішенням Апеляційного суду Флоренції від 25.02.2022 Україні було відмовлено в екстрадиції обвинуваченого у зв’язку з війною на території України, оскільки його видача могла призвести до порушення прав особи на життя та особисту безпеку без волі на те самої запитуваної країни. Однак Кургун все одно залишається у міжнародному розшуку і про його екстрадицію можна звернутися повторно.

Exit mobile version