368.media

НАБУ оголосило у розшук колишнього топ-посадовця «Укрзалізниці»

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього виконувача обов’язків директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Євгена Нікітіна.Відповідні відомості оприлюднені в розшукових обліках Міністерства внутрішніх справ.

НАБУ і САП підозрюють експосадовця у причетності до справи депутата Полтавської обласної ради від фракції «Батьківщина» Сергія Бєлашова про заволодіння майже 204 млн гривень.

Датою зникнення Нікітіна вважається 4 липня 2023 року. Раніше ВАКС заочно взяв його під варту в межах цієї справи.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру депутату Полтавської облради Сергію Бєлашову. За версією слідства, він причетний до заволодіння майже 204 млн грн філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ. Крім Бєлашова у справі також повідомили колишньому директору філії ЦЗВ Віталію Цвігуну. Бєлашова взяли під варту, але він вийшов звідти, сплативши заставу.

Як встановило розслідування, в період грудня 2016 — лютого 2020 років філія «Центр забезпечення виробництва» УЗ придбала за завищеною на майже 204 млн гривень ціною природній газ у приватних компаній ТОВ «Юг-Газ» та ТОВ «Скела Терциум».

Exit mobile version