368.media

Дилера «АвтоКрАЗ» визнали банкрутом

Господарський суд Полтавської області 10 жовтня визнав банкрутом колишнього офіційного дилера Кременчуцького автомобільного заводу — ТОВ «Торговий дім АвтоКрАЗ». Про це повідомляється на сайті Верховного суду.

Господарський суд Полтавської області відкрив провадження в справі про банкрутство компанії в січні 2020 року.

«АвтоКрАЗ» належав українському бізнесмену Костянтину Жеваго. З листопада 2022 року завод перейшов під державний контроль.

У 2018 році за позовом Ощадбанку проти ПрАТ «АвтоКрАЗ» також було порушено справу про банкрутство, що стосується кредиту, виданого підприємству ще у 2008 році.

АвтоКрАЗ – найбільший  в Україні виробник великовантажних вантажівок – цивільних і військових.

На початку листопада 2022 року НКЦПФР ухвалила рішення про забезпечення примусового відчуження у власність держави акцій ПАТ «Укрнафта», ПАТ «Укртатнафта», АТ «Мотор Січ», ПрАТ «АвтоКрАЗ» та ПрАТ «Запоріжтрансформатор».

6 листопада відбулося відчуження активів, серед яких – «Мотор Січ», «Запоріжтрансформатор», «АвтоКрАЗ», «Укрнафта», «Укртатнафта».

У травні мільярдер Костянтин Жеваго заявив, що планує оскаржити націоналізацію кременчуцького автомобільного заводу «АвтоКрАЗ» і вже готує позов до Верховного Суду.

Exit mobile version