368.media

Ексдиректору ДП «Інформ-Ресурси» МВС висунули нову підозру

НАБУ і САП повідомили про нову підозру колишньому директору державного підприємства МВС  «Інформ-Ресурси» у завданні ДП збитків на 187 млн гривень під час відчуження приміщень.

Слідство встановило, що у серпні 2018 року директор державного підприємства відчужив належні ДП будівлі у центрі Києва. Ці об’єкти перебували у податковій заставі та не могли бути продані до погашення податкових зобов’язань.

Крім того, посадовець при продажі значно занизив їхню реальну вартість. Він також використав підроблені документи та приховав від оцінювача відомості про користування підприємством земельною ділянкою, на якій знаходились будівлі. Таким чином підозрюваний за 16 млн гривень продав об’єкти, дійсна вартість яких становила понад 187 млн гривень.

Наприкінці 2018 року директор ДП та його заступник заволоділи 16 млн грн, отриманими від незаконної оборудки, використавши для легалізації підконтрольних їм юридичних осіб. Про підозру у цьому директору ДП повідомили у листопаді 2021 року, а заступнику – у серпні 2023 року.

Усього у злочинній схемі брали участь п’ятеро осіб, стосовно трьох з них судом вже винесено обвинувальні вироки. Ексдиректору висунули підозру за ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 388, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 357, ч. 2 ст. 364 КК.

Exit mobile version