368.media

Ексзаступника міграційної служби затримали за привласнення 88 млн гривень

Ексзаступнику голови міграційної служби, його підлеглому, а також бізнесмену (громадянину рф), висунули підозри у заволодінні понад 88 млн гривень. Про це повідомляє НАБУ.

Слідство встановило, що у 2015 році ДМС отримала від держави будівлю у центрі Києва для облаштування в ній центрального офісу служби.  ізнесмен, який тривалий час перебував у «дружніх» стосунках з представниками ДМС та іншими можновладцями, організував тривалу схему розкрадання бюджетних коштів з використанням підконтрольних осіб у структурі міграційної служби.

Для реалізації злочинного задуму бізнесмен залучив начальника господарської частини ДМС, а потім і заступника голови служби, які замість належного виконання своїх обов’язків з корисливих мотивів сприяли заволодінню коштами, виділеними на облаштування будівлі. Вони зокрема сприяли бізнесмену в укладанні договорів з підконтрольними йому компаніями щодо виконання проєктних та будівельних робіт, штучно обмежуючи участь у конкурсі решти підприємств.

Злочинна група протягом кількох років заволодівала бюджетними коштами шляхом завищення вартості виконаних робіт, оформлення «порожніх актів» та дублювання робіт. Як наслідок реконструкція будівлі центрального офісу ДМС до теперішнього дня не завершена, комп’ютерні комплекси із відповідним програмним забезпеченням існують лише на «папері», а відповідальні за реконструкцію компанії «згорнулись».
В результаті реалізації схеми, бюджету заподіяно збитків на суму понад 88 млн гривень.

Матеріали, зібрані детективами НАБУ під час досудового розслідування, допомогли Антимонопольному комітету України виявити змову двох підконтрольних бізнесмену компаній і оштрафувати їх на 2,1 млн гривень. Корупціонерам висунуті підозри за ч. 5 ст. 191 КК.

 

Exit mobile version