368.media

У Дніпрі заступнику міського голови висунули підозру у корупції

Заступниця міського голови Дніпра Ксенія Сушко отримала підозру у корупції. Про це стало відомо з повідомлення департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції та місцевих ЗМІ.

За даними слідства, між одним з департаментів міської ради та підприємством були укладені договори про проведення будівельних робіт з капітального ремонту даху однієї зі шкіл міста.

З метою заволодіння бюджетними коштами до акту виконаних робіт підрядник вніс до офіційних документів недостовірні відомості щодо вартості будівельних матеріалів, а заступниця міського голови – начальниця департаменту – підписала вказані документи.

Після виконання ремонтних робіт директор підприємства вніс у кошторисну документацію ціни на будматеріали, які вдвічі перевищують ринкові. Попри це заступниця мера підписала вказані акти та скріпила печаткою. Внаслідок таких дій приватне підприємство безпідставно отримали з міського бюджету на свої рахунки майже мільйон гривень.

На підставі зібраних доказів обом фігурантам повідомили підозру. Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК (розтрата, привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Іншою фігуранткою справи, згідно з цією інформацією, є директорка департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради Вікторія Ріг.

Exit mobile version