368.media

У Сумах директор медзакладу закупив паливо за завищенною вартістю

У Сумах повідомили про підозру директору медичної установи, котрий придбав паливо за завищеними цінами. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

У квітні 2021 року за результатами проведення процедури закупівлі продуктів нафтопереробки медична установа уклала договір з товариством з обмеженою відповідальністю, яке погодилось поставити бензин А-92 по ціні 22,5 гривень за 1 літр та дизельне пальне – 23,5 гривень за 1 літр.

Однак 13 квітня 2021 року, всупереч чинному законодавству, сторонами укладено додаткові угоди, відповідно до яких ціни було збільшено на 2 гривні за 1 літр, а вже 15 квітня цього ж року вартість палива було збільшено ще на гривню за 1 літр, відтак товариство поставило медичній установі бензин А-92 по ціні 25,5 гривень за літр та дизельне пальне – 26,5 гривень за літр.

Унаслідок вказаних протиправних дій директора медичної установи вартість поставленого пального безпідставно завищено на загальну суму 1,4 млн гривень, що підтверджено висновками експертів.

Наразі поліцейські за процесуального керівництва прокуратури повідомили про підозру директору комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради, а саме однієї з медичної установи, за неналежне виконання службових обов’язків якого спричинило збитки понад 1,4 млн грн (ч. 2 ст. 367 КК).

Exit mobile version