368.media

Бизнесменів підозрюють у привласненні операційної акваторії в Чорноморському порту

Чорноморський рибний порт

Чорноморський рибний порт

В Одесі розслідують справу щодо можливого факту привласнення операційних акваторій причалів земельних ділянок (морського дна) під акваторією ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ», вчиненого в особливо великих розмірах. Про це редакція 368.media  дізналася з кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 КК.

Матеріали про можливий корупційний факт віднайшли оперативники СБУ. Мова йде про можливе привласнення службовими особами ТОВ «Чорноморський рибний порт» операційних акваторій причалів державного порту.

Встановлено, що Фондом державного майна на підставі договору оренди  від вересня 1998 року надано у користування ТОВ «Чорноморський рибний порт» гідротехнічні споруди: причали за №№ 1, 2, 3, 4, 5, 6, 4 (до реконструкції причали 7-10) в межах акваторії державного порту, які перебувають на балансі Державного агентства меліорації та рибного господарства.

Відповідно до інформації, яка міститься в реєстрі речових прав на нерухоме майно у квітні 2019 року державними реєстраторами зареєстровано право приватної власності за ТОВ «Чорноморський рибний порт» на такі гідротехнічні споруди: операційні акваторії причалів № 1, 2, 3, 4, 5, 6, 4 (до реконструкції причали 7-10) загальною площею 29,12 га.

Вказана реєстрація здійснена на підставі документів Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Одеській області, датованих 2012 роком довідки Регістра судноплавства України від 2018 року про включення операційних акваторій причалів до бази даних гідротехнічних споруд, а також технічного паспорта 2019 року щодо інвентаризації операційних акваторій причалів.

Право приватної власності ТОВ «Чорноморський рибний порт» на операційні акваторії причалів зареєстровано незаконно.

Компанія належить ПрАТ «Антарктика», яке, своєю чергою, має офшорне коріння. За даними порталу Opendatabot засновниками фірми є Espert Holdings ltd, Meidcom ltd та ZAO Ukrtransitservice ltd.

 

Exit mobile version