368.media

Ексдиректора «Держзовнішінформ» заочно засудили до 10 років ув’язнення

Вищий антикорупційний суд заочно засудив до 10 років позбавлення волі колишнього директора державного підприємства «Держзовнішінформ» В’ячеслава Корітка з конфіскацією його майна.

Колишнього директора визнали винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК . Справу слухали за відсутності обвинуваченого (in absentia). Суд призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років із позбавленням права обіймати посади в державних підприємствах та державних органах строком на 3 роки та з конфіскацією всього майна.

Також Корітко заочно взяли під варту, а цивільний позов прокурора задовольнили повністю, стягнувши на користь «Держзовнішінформу» кошти у розмірі 7,95 млн гривень.

Нагадаємо, САП направила цю справу до суду ще 2017 року. Екс-директора Корітка та його заступника Руслана Філіна звинувачують у розтраті майна. За версією слідства, у період із травня 2013 року до лютого 2014 року вони, зловживаючи службовим становищем, здійснили розтрату майна очолюваного ними держпідприємства шляхом укладання договорів та підписання актів приймання-передачі наданих послуг.

На підставі їх безпідставно перераховано 9,87 млн грн від Держзовнішінформу на рахунки низки приватних компаній. Встановлено, що зазначені приватні підприємства фактично ніяких послуг не надавали, а укладання договорів та підписання інших документів зроблено виключно з метою прикриття злочинної діяльності.

Водночас прокурор САП змінив звинувачення екс-директору «Держзовнішінформу» Руслану Філіну. Його справу закрили у зв’язку із закінченням термінів давності.

 

Exit mobile version