368.media

На Полтавщині арештували майно російського генерала на 1 млрд гривень

На Полтавщині арештовано майно російського генерал-полковника Валерія Капашина — російського генерал-полковника, начальника Федерального управління з безпечного зберігання та знищення хімічної зброї, на понад 1 млрд гривень. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, російському окупанту, який пов’язаних із екснардепом Іллею Кивою,  через підставних осіб належить 20 комерційних об’єктів, понад 3 тис. кв. житлової нерухомості та 17 земельних ділянок на території Полтавщини. Йдеться також про будинок його родини, готелі та ресторани преміум класу, а також офісні і торгівельно-розважальні центри загальною площею майже 30 тис. кв м.

Майно російського генерал-полковника було оформлено на його доньку і зятя, які проживали в Україні, але напередодні повномасштабного вторгнення рф виїхали в росію і отримали громадянство країни-агресора. Правоохоронці провели обшуки за адресами офісних та житлових приміщень, які належать родині російського генерал-полковника. Виявлено та вилучено 16,5 тис. доларів, військову форму російського зразка, заборонену радянську символіку і пропагандистську літературу рф, сувенірну продукцію та нагороди, вручені йому у кремлі.

За клопотанням прокурорів ухвалою суду на це майно накладено арешт. Загальна вартість вилучених активів становить більше 1 млрд грн.  Наразі вирішується питання щодо подальшої націоналізації на користь України всього арештованого майна.

Exit mobile version