368.media

В Одесі міськрада хоче виділити 106 млн гривень на ремонт суду, який вже ремонтували

Одеська міська рада на чолі з Генадієм Трухановим планує виділити 106 млн гривень на ремонт Київського райсуду, який вже ремонтували півтора року тому. Про це пише «Думська».

До цього міська рада виділила 2 млн гривень тільки на проєктування ремонту по цьому об’єкту.  У мерії повідомили, що будівля, в якій розташовується Київський райсуд, не відповідає нормативним вимогам судочинства. А саме, відсутність необхідної кількості залів судових засідань, камер для підсудних, неналежна площа приміщень архіву суду, неможливість влаштувати належну кількість санвузлів для відвідувачів і працівників суду та інше, що породжує обґрунтовані скарги громадян.

За даними Київського районного суду штат суду становить 132 посади (26 суддів та 106 працівників апарату суду), які працюють в умовах гострого дефіциту площ службових приміщень.

Суд розташовується в будівлі колишнього дитсадка. Будівля знаходиться у власності міста. Виходить, тепер місто має перебудовувати дитячий заклад, для того, щоб орендарям було зручно.

Зазначимо, що в скандальному тендері на 106 млн гривень брала участь лише одна компанія «Ремонтно-будівельний дільниця «Одесголовпостач», яка вже другу добу чекає на рішення.

Компанія ця — бувалий підрядник робіт як для мерії, так і для обладміністрації. Цього року вона вже виграла тендерів майже на 50 мільйонів. Минулого — трохи більше ніж 20 млн гривень. А ось довоєнний 2021 рік приніс їй майже 100 млн бюджетних гривень. З 2015 року (початку роботи Prozorro) фірма брала участь у 83 тендерах.

Засновник, кінцевий бенефіціар і власник трьох чвертей акцій — Олександр Фрідман.

Зокрема, на Варненській, 3-В «Одесголовпостач» повинен буде реконструювати наявну будівлю (колишнього дитсадка), провести земляні роботи, посилити фундамент, стіни, колони і перекриття. Побудувати монолітні пояси і сходи. Ну і по дрібницях: облаштувати світлові приямки та сходи в підвал.

Міськрада вже виділила 2 мільйони, очевидно, на проєктування. У додатку до бюджету зазначається, що на 1,5 мільйона роботи навіть виконано.

Ми вже писали про цей дивний для воєнного часу тендер. У мерії вже тиждень не можуть відповісти, чим обґрунтовано витрату понад 100 млн грн на ремонт будівлі суду, в яку не так давно вже вклали 33 млн грн під час ремонту. Зазначимо, що міськрада скоротила «непріоритетні» видатки майже на 400 млн грн, з них 286 млн спрямували військовим.

І це все при тому, що 2019 року там уже була реконструкція. Звісно, за кошти міського бюджету. У дворі П-подібної будівлі з’явилися додаткові приміщення. Умовно кажучи, двір накрили дахом. Роботи за договором з управлінням капбудівництва мерії виконувало ТОВ «Таурус». Його послуги обійшлися міській скарбниці в 33 з копійками мільйони гривень.

Exit mobile version