368.media

Корупція в порту Южний: справу передали до суду

Завершено слідство у справі стосовно ексміністра інфраструктури Андрія Пивоварського та його першого заступника Володимира Шульмейстера. Про це повідомляє САП.

Детективам НАБУ надано доручення відкрити матеріали справи стороні захисту для ознайомлення. У 2015 році міністр спільно зі своїм першим заступником, який також був головою тарифної ради Міністерства інфраструктури видав наказ, який дозволяв групі компаній TIS стягувати половину ставки корабельного збору із суден в морському порту «Южний».

Цей наказ було видано попри те, що акваторія морського порту «Південний» є державною власністю та перебуває у користуванні «АМПУ» і право на збори належить виключно державному підприємству. Натомість відповідно до цього наказу державному підприємству призначалась усього частина коштів, інша частина стягувалась приватними компаніями.

У результаті, ДП «АМПУ» було завдано понад 49,63 млн доларів збитків, що підтверджено відповідними висновками експертиз. Дії експосадовців кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Exit mobile version