368.media

Частину обладнання з заводу Мураєва перевезли в Угорщину

Вадим Слюсарєв, який раніше працював у харківській команді “Слуг народу” і нині є власником харківського заводу “Рапід” (до липня 2022 року належав оточенню екснардепа Мураєва та експрем’єра Азарова), створив угорську фірму, яка вивезла частину виробничих потужностей заводу в Угорщину.
Про це пише Bihus.Info.

У червні 2022 р. Вадим Слюсарєв відкрив у Будапешті компанію EXPRESSVS-LOGISTIK Kft. А з липня 2022 р. змінились власники харківського заводу “Рапід”, який виготовляв каркасні будинки. З оточення Мураєва-Азарова завод переписали спершу на адвокатку Вадима Слюсарєва Олену Бардіну, а потім – на нього самого.

У подальшому в другій половині 2022 року угорська фірма Слюсарєва, як виявили Bihus.Info, кількома партіями вивозила обладнання заводу “Рапід” з України.

Усе це відбувалось на тлі заяв компанії Слюсарєва про те, що новий власник “Рапіду” “забезпечив успішну релокацію компаній із зон бойових дій, зберіг робочі місця”, аби “ми й надалі продовжували працювати на підтримку економіки нашої держави”.

Як виявили журналісти Bihus.Info, жоден із контактних номерів заводу в Україні, зокрема мобільних номерів, наразі не відповідає.

Адвокатка Слюсарєва Олена Бардіна підтвердила Bihus.Info вивезення за кордон частини обладнання заводу. За її словами, виробнича база евакуйована “на тимчасове зберігання”. “

Також редакція встановила, що дружина Євгенія Мураєва, який в Україні фігурував у кримінальному провадженні за статтею “державна зрада”, зараз є власницею словацької компанії RAPID PLUS s.r.o., що створювалась як дилер продукції харківського заводу “Рапід”.

Bihus.Info поцікавились, як корпоративні права на завод “Рапід” і ще низку харківських фірм перейшли від оточення Мураєва-Азарова до адвокатки Слюсарєва, а потім і самого Слюсарєва: за договором купівлі-продажу чи дарування? А також чи контактував Слюсарєв з Мураєвим і Азаровим під час укладання угоди.

Адвокатка Слюсарєва повідомила, що неназвані колишні власники “Рапіду” запропонували комусь неназваному викупити завод. Також вона стверджує, що Слюсарєв з Мураєвим не спілкується, а з Олексієм Азаровим не знайомий.

 

Exit mobile version