368.media

У Києві посадовців судової адміністрації підозрюють у привласненні коштів

Посадовців територіального управління Державної судової адміністрації у Київській області підозрюють у привласненні коштів при облаштуванні боксів для заїзду автотранспорту варти. Про це редакція 368.media   дізналася з кримінального провадження за  ч. 3 ст. 191 КК.

Слідство встановило, що при проведенні поточного ремонту на суму 173,6 тис. гривень з ФОП з Макєєвки використано придбаних за окремими договорами  будівельних матеріалів вартістю 267 тис. гривень.

Придбані ТУ ДСА за окремим договором на суму 41,2 тис. гривень світильники у кількості 15 од.  передані ФОП  у повному обсязі. Але в приміщенні вмонтовані інші світильники.

Аналогічно було придбано плитку «керамограніт Доміно» кількістю 200 кв. м вартістю 0,985 тис. гривень за 1 кв. м. Інвентаризацією виявлено маркування на пакуванні зазначеної плитки — артикул SL609 виробництва P.R.C., розмір 60×60, колір чорний та артикул HD6M10 виробництва P.R.C., розмір 60х60, колір білий. Аналізом пропозицій у мережі Інтернет встановлено, що вартість вказаної керамогранітної плитки чорної та білої становить 0,38 тис. гривень за 1 кв. м. Внаслідок оплати вказаного товару за явно завищеною ціною, ніж ринкова, використано 121,05 тис. гривень.

Крім того встановлено, що у листопаді 2022 року між ДСА та ФОП укладено №233-22 на проведення ремонту (облаштування боксів для спеціального заїзду автотранспорту варти) для потреб загальних місцевих судів Київської області на загальну суму 3,73 млн гривень без ПДВ.  За наявною інформацією, організатором протиправної діяльності з розкраданням бюджетних коштів, а саме, проведення капітальних ремонтів, поточних ремонтів судових установ України, в тому числі на території Київського регіону, закупівлі будівельних матеріалів є громадянин України з Макєєвки.

Exit mobile version