368.media

На Закарпатті офіцер Міноборони домовився з військовим прокурором надавати хабарі СБУ

Заступника керівника Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону Віктора Тхора та керівника КЕВ міста Мукачево Міноборони Ігоря Ларіна підозрюють у корупційних порушеннях. Про це редакція 368.media   дізналася з ухвал суду за кримінінальною справою.

Ларіна підозрюють за  ч. 3 ст. 369 КК, а Тхора − за ч.3 ст.368, ч.3 ст.369 КК. Згідно з матеріалами справи, начальник КЕВ намагався уникнути продовження розслідування п’яти кримінальних справ щодо привласнення коштів на будівництві, котрі розслідувала місцева контррозвідка СБУ. У цьому йому вирішив допомігти прокурор Тхір.

Зловмисники зустрілися з офіцером спецслужби та Ларін запропонував його алучити до проведення будівельних та ремонтних робіт свої піднаглядні підприємства для одержання в подальшому надприбутку запевнивши, що гарантом домовленості виступить Тхір. Якщо компаній не має, то офіцер может отримати 20% від вартості укладених КЕВ договорів. Домовилися на тому, що контррозвідник щомісячно буде отримувати три тисячі доларів за невтручання у справи Ларіна. Половину з цієї суми Тхір планував забирати собі.

Корупціонерів затримали 22 червня при передачі коштів. Наразі вони відсторонені від виконання обов’язків.

Exit mobile version