368.media

Екснардепа Балицького засудили за зраду: яка доля його майна в Україні?

У червні цього року голову російської окупаційної адміністрації у тимчасово захопленій частині Запорізької області, екснардепа Євгена Балицького заочно засудили до 15 років тюрми.  Суд визнав гауляйтера винним за двома статтями КК: ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1, ч. 2 ст. 110.

В Офісі генпрокурора повідомили, що зрадника засуджено також до конфіскації майна. При цьому повного тексту вироку ще немає. Однак редакція 368.media   виявила, що у судовому реєстрі за провадженням № 42022000000000562 також немає інформації щодо арешту майна Балицького в Україні.

Згідно з даними реєстрів екснардеп Балицький володіє корпоративними правами у  ТОВ «ТРК «МТВ-Плюс»; ТОВ «Лігіон»; ТОВ «Аквабіом» та ТОВ «Мелітопольский завод підшипників ковзання».В липні 2022 року на майно намагалися накласти арешт, але суд повернув клопотання для усунення недоліків.

Також немає даних стосовно арешту підприємств, котрі контролює батько колаборанта Віталій Балицький. Це додатково: ТОВ «Бастіон М-70», ТОВ «Мелітопольский автогідроагрегат», ПП  «Рекламна агенція «Бріз».

Дружина Наталія Балицька є одним із засновників юрособи ПрАТ «Салют»  зі статутним капіталом 2,4 млн гривень (база відпочинку в Кирилівці «Салют»), а також  ТОВ «Авіацийна група» зі статутним капіталом 4,9 млн гривень – ремонт та технічне обслуговування повітряних та космічних літальних апаратів. З 2010 відкрито  ФОП з КВЕД «Надання в оренду та експлуатацію власного або орендованого нерухомого майна».

Це майно також не арештовано та не передано до АРМА. Принаймні, в реєстрах немає публічних даних про це. Ховати своє майно від правоохоронців зраднику допомагають група його наближених осіб, про яке вже робили розслідування.

Exit mobile version