368.media

На Одещині поплічник мера Рені вимагав гроші за експорт зерна

На Одещині поплічник мера Рені Ігоря Плехова  — Андрій Лантінов — вимагав гроші від компаній, які здійснюють експорт сільськогосподарську продукцію з України за кордон Дунайським каналом через місцевий морський торговельний порт. Про це редакція 368.media   дізналася з матеріалів кримінального провадження за ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 368 КК.

Лантінов у 2017 році був заступником Плехова. Останнього обвинувачують в одержанні 50 тис. доларів неправомірної вигоди за забезпечення передання йому в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га. Справу передали до ВАКС.

Андрій Лантінов отримав підозру за ч. 3 ст. 369-2 КК. Слідство вважає, що він на посаді директора ТОВ «Дунай-Транзитсервіс» в серпні розробив схему вимагання  коштів від експортерів. Так він отримав 730 тис. гривень на рахунок компанії у якості оплати за його діяльність. Мова йшла про вплив на службових осіб ДП «Ренійський морський торговий порт»,  АМПУ, та інших осіб, уповноважених на виконання функцій держави, пов’язаних з контролем під час експорту зерна.

Чоловіка арештували з заставою у 1,5 млн гривень. Він вніс заставу і тепер не може не відлучатися за межі Одеської області без дозволу слідчого, прокурора або суду. Строк дії обов’язків продовжити до 17 липня 2023 року.

 

 

Exit mobile version